Diş Beyazlatma


Diş Beyazlatma

Dişler Neden Renklenir?

    Estetik bir gülüş için akla gelen ilk şeylerden biri dişlerin rengidir. Dişler genetik, geçirilen rahatsızlıklara bağlı, ilaç kullanımına bağlı, travma, kötü ağız hijyeni, plak birikimi, eski restorasyonlar, yemek alışkanlığı gibi etkenlerle estetik bir renkten uzaklaşabilir. 

Diş Beyazlatma Nedir?

    Diş renginin kimyasal bir ajan kullanılarak organik yapısındaki pigmentasyonun oksidasyonuyla açılması işlemidir.


Beyazlatma Tedavisinin Ömrü Ne Kadardır?

  Beyazlatma tedavisinin ömrü 1-3 yıl arasındadır. Bu süre hastanın ağız hijyeni ve renklenmeyi hızlandırıcı etkenlerden uzak durmasıyla doğru orantılı olarak artar.

Kaç Çeşit Beyazlatma Vardır?

    Beyazlatma tedavisi için ofis tipi beyazlatma ve ev tipi beyazlatma olarak iki seçenek vardır.

Ofis Tipi Beyazlatma: Doktor kontrolünde yapılması nedeniyle daha güvenilirdir. Tedavi sırasında dişlerde ufak hassasiyetler oluşabilir fakat bu hassasiyet geçicidir. Toplamda 2-6 seans arasında istenilen renk tonuna ulaşılabilmektedir.

Ev Tipi Beyazlatma: Bu tedavide hastadan beyazlatma ajanının koyulacağı plak için ölçü alınır ve plak oluşturulur. Bu plak 0.75-1.5mm kalınlığında yumuşak vinil materyaliyle yapılır. Hazırlanan plağın nasıl uygulanacağı hastaya anlatılır, uygulama kontrol edilir. Genellikle günde 2 defa veya sadece geceleri uyurken 1-2 hafta hekimin önerileri doğrultusunda plak kullanılır. Plak ağızda iken yeme ve içme işlemlerinin yapılmamalıdır. Çift çeneye aynı anda ev tipi beyazlatma uygulanmamalıdır.

Beyazlatma Tedavisi Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

     Beyazlatma tedavisi öncesi çürükler ve hastanın ağız hijyeni iyi değerlendirilmeli, tedavi öncesi iyi bir ağız hijyeni sağlanmış olmalıdır.

Beyazlatma Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

     Beyazlatma tedavisi sonrasında sigara, asitli içecekler, kahve, kırmızı şarap gibi boyayıcı maddelerin kullanılmaması gerekmektedir.