-
Tedavi Seçin:
-
- İmplant Tedavisi
- Ortodonti Tedavisi
- Kanal Tedavisi
- Çocuk Diş Tedavisi
- Diş Eti Hastalıkları
- Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
- Protez Diş (Protetik Diş Tedavisi)
- Dolgu Tedavi
- Porselen Diş
- Zirkonyum Diş
- Lamine Diş
- Gömülü 20'lik Diş
- Gülüş Tasarımı
- Çene Botoksu
- Pembe Estetik
- Diş Beyazlatma
- Estetik Diş Hekimliği
İmplant Tedavisi

İmplantlar, çene kemiğine yerleştirilen, kaybolmuş dişlerin yerine geçen yapay diş kökleri olup ana dişlerimize en yakın tedavi yöntemidir. Materyalleri titanyum olup doku dostudurlar ve alerjik reaksiyon göstermezler. Uzun ömürlü ve ömür boyu kullanılabilir bir yapıya sahiptirler.
Diş hekimi çene kemiği yapısının ve diş eti dokusunun implant tedavisine uygunluğunu değerlendirmek için öncelikle tomografi ve röntgenleri inceleyip genel değerlendirmesini ve yorumunu yapar. Bu değerlendirme sonrasında hastanın implant tedavisine uygunluğuna kesin olarak karar verilir. Hastaların kemik yapısıyla doğru orantılı olarak; cerrahi işlem gerektirmeden, kanama ve ödem olmadan ağrısız bir şekilde gerçekleştirilip birkaç gün içinde üst protez yapıları bile bitirilmektedir. Kemik yapıları uygun değilse cerrahi işlemler ile desteklenen implant uygulamaları yapılmaktadır. Bu ise 2/3 ay süreç gerektiren bir işlemler dizisidir. Artık günümüzde son tekniklerle implantların yapılamama gibi sorunları da ortadan kalkmıştır. Birçok teknikle hastaların çene kemiklerinin yetersiz olduğu bölümler kemik yapıcılarla desteklenip implantlar kolaylıkla yerleştirilmektedir. Ayrıca aynı anda sorunlu diş çekilip çekim boşluğuna implant hemen yerleştirilebilmektedir. Tek diş kayıplarında hiçbir diş kesilmeden o bölgeye implant uygulanıp diğer dişlerin zarar görmesi engellenmektedir.
Tüm implant işlemleri lokal anestezi altında yapılmaktadır. İmplant uygulamasının başarısı; implantın kalitesi, hekimin cerrahi beceresi, hastanın genel sağlığı ve sterilizasyon ile doğru orantılıdır. İmplantın hasta ağzına yerleştirilmeden önce fabrika aşamasındaki sterilizasyonu, implantların formu, implantların yüzey kaplaması, implant üreticisinin yıllardır yaptığı ARGE çalışması implantın kalitesini yükselten faktörlerdir.
İmplant uygulamasının riskli olduğu bazı durumlar şunlardır:
- Kortikosteroid ya da immün sistemi baskılayıcı ilaç kullanan bireyler,
- Yüksek tansiyon, bağ dokusu hastalıkları, hemofili ve önemli bağışıklık sistemi yetersizlikleri gibi kronik hastalıkları olan kişiler,
- Baş ve boyun bölgesine yüksek dozda radyoterapi uygulanmış kişiler,
- Alkol ya da uyuşturucu madde bağımlıları,
- Çok miktarda sigara kullanan kişiler (sigara kullanımı ağız içindeki iyileşmeyi baskılar ve implant başarısının düşmesine neden olabilir),
- Hamileler,
- Kemik gelişimi tamamlanmamış olan genç hastalar,
- İyileşmeyi etkileyen diyabet ve kronik kardiyovasküler hastalıklar.
Ağız hijyeni, implant uygulaması sonrası çok önemli olup implantların ömrünü etkilemektedir. Her şeye rağmen kendi dişlerimizi koruyup ve gerekli tedavilerinin yaptırılıp uzun yıllar implanta ihtiyaç duymamamız ilk hedefimiz olmalıdır.