-
Tedavi Seçin:
-
- İmplant Tedavisi
- Ortodonti Tedavisi
- Kanal Tedavisi
- Çocuk Diş Tedavisi
- Diş Eti Hastalıkları
- Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi
- Protez Diş (Protetik Diş Tedavisi)
- Dolgu Tedavi
- Porselen Diş
- Zirkonyum Diş
- Lamine Diş
- Gömülü 20'lik Diş
- Gülüş Tasarımı
- Çene Botoksu
- Pembe Estetik
- Diş Beyazlatma
- Estetik Diş Hekimliği
Porselen Diş

Porselen Diş (Porselen Kaplama) Nedir?
Çeşitli sebeplerle aşırı madde kaybına uğramış dişlerin korunması için dişlerin üzerlerinin diş şeklindeki materyaller ile kaplanması işlemidir. Bu işlem dişe zarar vermez, aksine dişin ömrünü uzatır.
Porselen Diş Çeşitleri
Daha önceleri porselen kaplama denildiği zaman akla ilk olarak metal destekli porselenler gelirdi. Ancak bilim ve teknoloji alanındaki yenilikler, kişilerin estetik kaygısı vb. gibi çeşitli sebepler zamanla bu kavramı değiştirmiştir . Artık zirkonyum, full porselen, yaprak porselen (laminate veneer) , Emax® gibi pek çok restorasyon türleri de kaplama çeşitleri arasında yerini almaktadır. Kaplama çeşitleri arasındaki temel ayırıcı fark estetiktir. Zirkonyum metal içermeyen biyouyumlu bir materyaldir. Ayrıca yarı saydam yapısı tıpkı doğal dişlerimiz gibi ışığı geçirir ve gün ışığında çok daha doğal ve estetik görünür.
Porselen Diş Ne Zaman Uygulanır?
- Çapraşık dişlerde (hafif ve orta dereceli çapraşıklarda)
- Eksik diş olduğu durumlarda
- Normal dolgularla halledilemeyen çürük çeşitlerinde
- Belirgin diş kırklarında
- Estetik amaçlarla
Porselen Dişin Avantajları Nelerdir?
- Dayanıklı bir materyal olduğu için uzun zaman porselen dişi kullanmak mümkündür.
- Düşük maliyeti ve estetik görünümü ile hastalar tarafından tercih edilir.
- Tedavi süreci diğer işlemlere göre daha kısa sürer.
- Güzel bir gülüş kazanmanızı sağlar. Estetik kaygı taşıyan hastalar tarafından da sıkça tercih edilen bir yöntemdir.
Bakımı ve Temizlik
Hazırlanan porselen dişleriniz ile çok sert yiyecekleri ısırmaktan kaçının. Metal altyapı üzerine kaynaştırılan seramik oldukça sert ve kırılgan bir yapıda olduğu için, bu tabaka alttaki metalden ayrılabilir yada kırılabilir. Kullanılan seramik ne kadar iyi olursa olsun, hiç bir zaman çiğneme fonksiyonu doğal dişleriniz kadar iyi değildir.
Porselen diş bakımı için günde iki kere fırçalamayı, her gün diş ipi kullanmayı ve ağzınızı sağlıklı tutmak için dilinizi düzenli olarak temizlemeyi unutmayın. Diş fırçalama esnasında,fırçayı diş etinden dişlerinize doğru hareket ettirin. Bu yönlü hareketler diş etinin seramik üzerine doğru büyümesini ve uzanmasını teşvik eder. Böylece dişetleriniz daha güzel biçimde poselen dişlerin boyun bölgelerini sarar ve gıda kaçışını önler.
Zamanla ağızda diş eti çekilmesi gibi değişiklikler meydana gelir. Bu değişiklikler sonucunda kaplamaların diş eti ile uyumu bozulur ve temizlenmesi zor olan boşluklar ortaya çıkar. Bu kenarlarda daha fazla bakteri birikir ve diş çürüklerine zemin hazırlayabilir. Yeterli ağız hijyenine sahip bireylerde kaplama ve köprüler 10-14 yıl arasında kalabilir.